Yle uutisoi syyrialaisesta sotalapsesta, joka on kohdannut syrjintää Suomessa jo viikon maassa asuttuaan. 

http://yle.fi/uutiset/syyrialainen_sami_haaveilee_suomen_armeijasta_aion_hakea_sinne_aina_uudelleen_kunnes_he_hyvaksyvat_minut/8325083

Kyseisen sotalapsen suuri unelma on suorittaa asepalvelus Suomessa. Kuitenkin Suomen Puolustusvoimat ovat näyttäneet tässäkin asiassa rasistisuutensa ja evänneet suomenkieltä osaamattoman sotalapsen pääsyn armeijaan. Tässä kohtaa on meidän kaikkien kuitenkin syytä muistaa että Suomeen saapuneet sotalapset ovat joutuneet kärsimään sotaa ja vainoa kotimaassaan ja lukuisten vaarallisten vaiheiden jälkeen ovat päässeet Pohjolaan turvaan. On siis melko kohtuutonta evätä pääsy asepalvelukseen jonkin mitättömän muotoseikan (kielen osaaminen) vuoksi.

Onneksi uutisesta löytyy myös pieni ilonpilkahdus kaiken kurjuuden ja hädän keskellä:

"– Yksi muslimi kannatti hyvin avoimesti Isisiä ja paasasi ystävälleni Helvetistä. Silloin suurin osa ihmisistä nauroi hänelle, jopa muut muslimit, kertoo juuri lukiosta valmistunut Sami."

Nauru pidentää ikää, sanovat.

Sotalapset-blogi toivoo että kyseessä on kuitenkin vain yksittäistapaus ja jatkossa myös Suomen Puolustusvoimat avaavat ovensa ja tarjoavat laadukasta koulutusta sotalapsillekin.